Contact

Installatie van een airco

Je woning koelen én verwarmen met een airco: een goed idee? 

In de zomer lekker koel, in de winter lekker warm. En dat allemaal met één toestel? Het kan! Op ieder moment van het jaar heb je de controle over de temperatuur in je woning. Dat is één van de grote voordelen van een airconditioning. 

Daarnaast heb je, in vergelijking met vloerverwarming, onmiddellijk een aangename warmte in huis na één druk op de knop. Ook in de warme zomermaanden geniet jij van een fijn gekoeld huis of appartement, zowel in je slaapkamer als in je woonruimte.

Of je nu in een gerenoveerd huis, nieuwbouwwoning of in een appartement woont, bij Cicero vinden we vast een installatie dat helemaal past bij wat jij nodig hebt. Samen bepalen we welke ruimtes je wenst te koelen en verwarmen, bekijken we het nodige vermogen op basis van je woonoppervlakte, kiezen we het design van het toestel én onderzoeken we waar we best je buitenunit plaatsen. Zo geniet jij in een mum van tijd van jouw airco zonder zorgen. Ben je overtuigd om je woning of appartement van een airconditioning te voorzien? Top! Vraag via onze website een offerte op maat aan.

Geen ruimte voor een buitenunit, wat nu? 

Is er in je woning of appartement geen ruimte op het dak of op het terras om een buitenunit te plaatsen? Ook dan kunnen wij je verder helpen. We hebben immers ook een gamma aan airco-verwarmingstoestellen met enkel een binnenunit. Deze toestellen kunnen even goed koelen of verwarmen als een airco met buitenunit. 

Cicero: ook partner voor jouw bedrijf

Of je nu op zoekt bent naar verkoeling of verwarming op kantoor of in je bedrijfshal, bij Cicero kunnen we vast een oplossing aanbieden die helemaal past bij je bedrijf. Met onze professionele systemen kan je bijvoorbeeld meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen en warmen, met slechts 1 buitenunit. Zo is het altijd aangenaam werken, in iedere ruimte van je zaak. Contacteer ons voor een offerte op maat.

De plaatsing van je nieuwe airco

Na goedkeuring van de offerte, bestellen we de nodige materialen bij onze leverancier en maken we met jou een afspraak voor de plaatsing van je airco. De wachttijd is afhankelijk van enkele factoren zoals levertijd materialen en de planning van onze techniekers. We doen uiteraard steeds onze uiterste best om de wachttijd tot een minimum te beperken.

Hoeveel tijd de plaatsing van je installatie in beslag neemt, hangt af van de omvang van je installatie, waar de units geplaatst moeten worden en het type woning dat je hebt. Onze technieker geeft je tijdig mee hoeveel tijd er voor jouw project nodig is.

Je airco onderhouden, hoe doe je dat? 

Net zoals bij een ventilatiesysteem, is het belangrijk om je airco-verwarming goed te onderhouden. Als je airco vervuild is, kan je neus verstoppen, kan je keelpijn krijgen of beginnen hoesten. Ook is het mogelijk dat je toestel na verloop van tijd minder goed zal werken door ophoping van stof of vuil.

We ondersteunen je graag met het onderhouden van je airco. Zo krijgt iedere klant bij de installatie een speciale spray mee om het toestel zelf te reinigen. Voor het jaarlijkse grote onderhoud raden we aan om een afspraak te maken. Dit onderhoud moet immers gebeuren door een erkend koeltechnieker.

Bij het grote onderhoud reinigen we de filters van de binnenunit, desinfecteren we het toestel zodat alle slechte bacteriën verdwijnen en reinigen we de wisselaar van de buitenunit.

Cicero is Platinum Partner van Fujitsu Airconditioning 

Wij vinden het belangrijk om onze klanten toestellen aan te bieden van een topkwaliteit. Daarom kozen we voor een samenwerking met Fujitsu Airconditioning. Zowel in garantie als naservice zijn ze immers bijzonder sterk. Omdat zij zo geloven in de kwaliteit van hun product, zijn ze de enige leverancier in de markt die 5 jaar garantie kan bieden op hun toestellen. Zelf de kwaliteit van Fujitsu ervaren? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een airco waarmee je ook kan verwarmen?

De kostprijs van je airco-verwarming hangt samen met de woonoppervlakte die je wil koelen en verwarmen én ook de hoeveelheid glas in de ruimte.

Bijvoorbeeld: In een zuidelijk gerichte veranda met grote vensters waar de zon de hele middag schijnt, zal een airconditioning met een groter vermogen geplaatst moeten worden dan in een noordelijk gerichte slaapkamer.

Kan je met één toestel meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen of verwarmen?

Wij raden het niet aan om met één unit meerdere ruimtes te koelen of verwarmen. Je gaat op die manier niet de gewenste temperatuur bereiken of je gaat bijvoorbeeld altijd de deuren tussen de verschillende ruimtes open moeten laten staan.

  Als je in een nieuwbouwwoning of een grondig gerenoveerd huis woont, is dit wél mogelijk. We plaatsen dan verschillende kanaalunits in je woning waarbij we koude of warme lucht via roosters in de ruimtes blazen.

  Maakt een buitenunit veel lawaai?

  Het lawaai dat een buitenunit maakt, kan je het best vergelijken met het geluid van een koelkast, waar je een meter van vandaan staat.

  Tot hoeveel graden kan je koelen en verwarmen met een airco?

   Alle aircotoestellen die wij aanbieden kunnen tot 30 graden verwarmen en tot 18 graden koelen. Ook in de koude wintermaanden waarbij het buiten vriest, zal je toestel het niet laten afweten. 

   Kan je een airco-verwarming gebruiken als je zonnepanelen hebt?

    Zeker en vast. We raden het zelfs aan om zonnepanelen te hebben als je wil investeren in een airco.

    Enkele voordelen van een Fujitsu airco installatie

    Verkoelen

    Geeft verkoeling op warme dagen.

    Verwarmen

    Geeft warmte in de winter.

    Schone lucht

    Zorgt voor schone lucht in huis (omdat deze gefilterd wordt).

    Besparen

    Door het gericht verwarmen van een ruimte kun je besparen op je stookkosten.